Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ




Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Θαυμάσια η εισήγηση του Σεβ. Ναυπάκτου για το μάθημα των Θρησκευτικών στη Σύνοδο της Ιεραρχίας. Εντυπωσιάζει ο βαθμός ενημέρωσης και μελέτης σε βάθος του θέματος που αναπτύσσει. Ο Σεβασμιότατος μελέτησε διεξοδικά και την πιο μικρή λεπτομέρεια του θέματος και προτείνει την πιο κατάλληλη λύση.

Πλην όμως παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειές του αποδεικνύεται στην πράξη ότι ο κ. Γιαγκάζογλου μπορεί να ανατρέπει οποιεσδήποτε αποφάσεις της Ιεράς Συνοδου και να παραγνωρίζει θαυμάσιες εισηγήσεις όπως αυτή του Σεβ. Ναυπάκτου.

Ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο κ. Γιαγκάζογλου είναι αυτός που είναι και είναι ματαιοπονία να αναμένει κάποιος ότι θα αλλάξει. Το πρόβλημα είναι ότι έχει πλάτες. Και δεν εννοούμε μόνον τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του και τους Εκκλησιομάχους του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κατασπαράξουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Εννοούμε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο οποίος μιλά γενικά για διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα των Θρησκευτικων ενώ αφήνει τον στενό του συνεργάτη κ. Γιαγκάζογλου να προωθεί τα σχέδιά του.

Μήπως ήρθε η ώρα η ΠΕΘ αλλά και οι ιεράρχες να ζητήσουν εξηγήσεις απο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την προστασία που παρέχει στον προσφυώς αποκληθέντα κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου