Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΠΟΝΑ

Ξεκάθαρη κίνηση του Αρχιεπισκόπου απέναντι στο Φανάρι




Ξεκάθαρη κίνηση του Αρχιεπισκόπου απέναντι στο Φανάρι




Του Αιμίλιου Πολυγένη

Σε μία ενέργεια που διαλύει κάθε πιθανή σκιά που επιχειρούν να δημιουργήσουν τρίτα πρόσωπα στις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, προχώρησε προχθές ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Με προχθεσινή του εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, κοινοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, εκτός απ’ όλες τις εμπλεκόμενες αρχές (Υπουργείο Παιδείας, Μητρόπολη Ιλίου κ.λπ.), κάθε λεπτομέρεια και αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στο Κτήμα Δ. Προμπονά.
Σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο ναός της περιοχής των Πατησίων επιχειρείται, από συγκεκριμένα πρόσωπα που «δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ενότητας της Εκκλησίας», να λειτουργήσει ως «σπινθήρας» για να δυναμιτίσει τις σχέσεις ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Ναός, ο οποίος βρίσκεται στην κανονική δικαιοδοσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σφραγίστηκε από τις αστυνομικές αρχές εκτελώντας αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής και του Δήμου Αθηναίων.
«Χρησιμοποιείται ένα τόσο ξεκάθαρο θέμα από νομικής και κανονικής απόψεως», υπογράμμισε μητροπολίτης που έχει άριστες σχέσεις τόσο με την Αθήνα, όσο και το Φανάρι, «για να υπονομευτεί το πνεύμα ενότητας που καλλιεργήθηκε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να προκληθούν άνευ λόγου και, εκ νέου, ζητήματα στις σχέσεις των δύο Εκκλησιών».
Ο Αρχιεπίσκοπος γι’ αυτό το λόγο απέστειλε στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο όλα τα σχετικά έγγραφα για να αποκτήσει πλήρη και προσωπική γνώση της υπόθεσης, ώστε αφενός να προφυλαχθεί η σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές και, αφετέρου, να μην προκαλούνται προστριβές από πρόσωπα που, όπως δείχνουν τα πράγματα, έχουν άλλου είδους επιδιώξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου