Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ''Μυρίζει'' μπαρούτι ανάμεσα σε Φανάρι και Αρχιεπισκοπή!

prompona blatadon


Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης

Σε ανοικτή πλέον κόντρα ανάμεσα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξελίσσεται η υπόθεση με τον Ιερό Ναό στο Κτήμα Προμπονά.
Υπενθυμίζουμε πως ο Ιερός Ναός από το κληροδότημα του αειμνήστου Προμπονά έχει γίνει μήλον της έριδος ανάμεσα στις δύο Εκκλησίες.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει προσφύγει στα δικαστήρια κατά των διαχειριστών του κληροδοτήματος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επειδή ο Ναός βρίσκεται εντός των εκκλησιαστικών της ορίων και το Κτήμα ανήκει στον Δήμο Αθηναίων.
Η απάντηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου - προσφεύγοντας επίσης στα δικαστήρια- ήταν όμως άμεση.
Παραχώρησε με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου τον Ιερό Ναό στην Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων (ανήκει εκκλησιαστικά στο Οικ. Πατριαρχείο) και υποστηρίζει πως έχει κάθε δικαίωμα να λειτουργήσει τον Ιερό Ναό.
Γι’ αυτό και ασκούν και από εκείνη την πλευρά κάθε νομική ενέργεια, σύμφωνα με την πρόσφατη νομική παρέμβαση που κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.
Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και η απάντηση θα δοθεί στα δικαστήρια της Αθήνας, δυναμιτίζοντας τις σχέσεις Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου