Όλο τον Ιούνιο, για 30 ημέρες, σε 4 σημεία- οάσεις της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν 145 δωρεάν εκδηλώσεις με πυρήνα τους τη μουσική, το θέατρο, την άθληση και ευεξία, τις ξεναγήσεις και τη δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά.
Ο λόγος για τα πάρκα της πόλης που για δεύτερη συνεχή χρονιά, εκτός από πνεύμονες δροσιάς θα αποτελέσουν και ανάσα πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αθηναίων.
Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Κήπος, το Άλσος Παγκρατίου, το Άλσος Προμπονά και το Πάρκο Ελευθερίας μεταμορφώνονται σε σημεία συνάντησης πολιτισμού, άθλησης και δημιουργικής μάθησης για όλους.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 30 Ιουνίου 2018 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους και θα περιλαμβάνουν μουσική, θέατρο, ξεναγήσεις, yoga, pilates, γυμναστική για μητέρες με παιδιά, αλλά και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια.
Το πρόγραμμα φέτος μάλιστα εκτός από τους χώρους, διευρύνει και τις συνεργασίες του και εμπλουτίζεται με συμμετοχές όπως: Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής, WWF Hellas, Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας, το τμήμα του Δημοτικού και Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διακεκριμένους καλλιτεχνικούς  φορείς και σχήματα, καθώς και γνωστούς ερμηνευτές. Ο ΟΠΑΝΔΑ με συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων, συμμετέχει στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα  Βιβλίου».
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων του «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς»