Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Δεν στραφήκαμε εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη»



Αποτέλεσμα εικόνας για Κληροδοτήματος Προμπονά


Του Αιμίλιου Πολυγένη

Θόρυβος προκλήθηκε από δημοσίευμα στο διαδίκτυο που εμφάνιζε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να στρέφεται κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μονής Βλατάδων για την υπόθεση του Κτήματος Προμπονά.
Η Romfea.gr επικοινώνησε με τη νομική υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής ζητώντας διευκρινίσεις επί του θέματος, για το οποίο Μητροπολίτες αναρωτιόντουσαν ποια είναι η σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από τέτοιες ενέργειες και fake news όπως τα χαρακτήριζαν που απειλούν να δυναμιτίσουν τις σχέσεις των δύο Εκκλησιών.
Το δημοσίευμα έκανε λόγο για άσκηση νέας αγωγής του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου για το οποίο η νομική υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής εξήγησε: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος άσκησε με την ιδιότητα του εκτελεστή του Κληροδοτήματος Προμπονά παρέμβαση υπέρ των λοιπών μελών της Επιτροπής του Κληροδοτήματος, σε δίκη που άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων με αγωγή του εναντίον τους και εναντίον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διεκδικώντας τον Ιερό Ναό του Κληροδοτήματος».
Διευκρίνισαν δε πως «η ως άνω παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου δεν στρέφεται ούτε κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ιεράς Μονής Βλατάδων, ούτε κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως στρεβλά παρουσιάζει το δημοσίευμα, αλλά κοινοποιείται σε αυτούς για να λάβουν γνώση, σύμφωνα με το νόμο».
Η αρμόδια υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής τονίζει μάλιστα πως «το δικόγραφο της παρέμβασης έχει υποστεί αλλοιώσεις από το συντάκτη του δημοσιεύματος, όπως παρουσιάζεται, καθώς έχει αποκοπεί από το κείμενό του (δικογράφου) ότι αυτό στρέφεται κατά του Δήμου Αθηναίων, με συνέπεια να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στο αναγνωστικό κοινό».
Η Νομική Υπηρεσία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπογράμμισε μάλιστα στην επικοινωνία που είχε η Romfea.gr πως «επιφυλάσσεται της άσκησης και κάθε άλλου νομίμου δικαιώματος» κατά όσων διακινούν τέτοιες ψευδείς πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου