Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Συνέχεια στην «ιερή» διαμάχη για το Κληροδότημα Προμπονά

prompona



Το είχαμε γράψει πρώτοι ότι η υπόθεση της ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου εντός του κτήματος του Εθνικού κληροδοτήματος Προμπονά, αποτελεί γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει ρίξη στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Εκκλησίας της Ελλάδος.
Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς, πήρε στην ιδιοκτησία του, τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου εντός του Κτήματος που βρίσκεται εντός των ορίων Δήμου Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr χθες, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.
Όπως φαίνεται ξεκίνησε η επιθετική ή για άλλους η αμυντική τακτική της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου, απέναντι στους εκτελεστές της διαθήκης του κληροδοτήματος Δημητρίου Προμπονά.
Πάντως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα, για την 2η Διεθνή Διάσκεψη με θέμα τον Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή.
Εκεί θέλοντας και μη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την υπόθεση να περάσει στα ψιλά.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για Προμπονικές μάχες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου