Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΑΘΩΟΣ κρίθηκε σήμερα από Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο Υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης ,ο oποίος αρνήθηκε να εκτελέσει υπηρεσία στα HOT SPOT.

Όπως είπε και η εισαγγελέας στην αγόρευση της, «η υπηρεσία στα HOT SPOT ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ».Συνεπώς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα.
 

Ο Αρχιλοχίας Βαγγέλλης Φώτης που κατηγορείται για τον ίδιο λόγο,ζήτησε και πήρε αναβολή.
Η σημερινή απόφαση είναι πολύ σημαντική για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, καθώς όπως αποδείχθηκε, η άρνηση εκτέλεσης υπηρεσίας σε HOT SPOT ΔΕΝ αποτελεί ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα.
 

Αντιλαμβανόμενος πως εάν ήμουν στην θέση του Υπολοχαγού και του Αρχιλοχία θα έσκυβα το κεφάλι,θα εκτελούσα τις διαταγές,φοβούμενος τις συνέπειες που θα είχα εάν αντιδρούσα,ένιωσα την υποχρέωση και την ανάγκη να είμαι παρόν σήμερα έξω από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάστηκε, η μία από τις δύο υποθέσεις τελικά, για να δηλώσω την ηθική μου συμπαράσταση στον άνισο αγώνα τον οποίο διεξήγαγαν τα δύο παλικάρια.
Τους εύχομαι καλή δύναμη.
 

Επειδή παρακολούθησα όλη την δίκη θέλω να πω ότι δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί και μάλιστα άνθρωποι που βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα όπου κρίνουν ζωές ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι στρατιωτικοί δεν μπορούν να ασκήσουν αστυνομικά καθήκοντα,ούτε να ασκήσουν βία ένοπλη και μη σε πολίτες-ιδιώτες-άμαχους. Μόνο σε ειδικές περιπτώσεις όταν δεχτούν επίθεση εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων και αυτό πάλι με πολλές προϋποθέσεις.
Το βίντεο είναι με την έξοδο των δύο στελεχών από το στρατοδικείο,μετά την πανηγυρική αθώωση του κατηγορουμένου υπολοχαγού,όπου όλοι μαζί οι παραβρισκόμενοι ψέλνουμε τον εθνικό ύμνο.


μας τόστειλε το mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου